marți, 10 martie 2015

Sarbatori crestine

 
 
LA MULTI ANI 2015!
 
 
 
 
 
      O serie de manifestari au marcat si anul acesta sosirea sarbatorilor de iarna.Am selectat cateva imagini pe care va invit sa le vizionati. Am creat podoabe pentru pom, felicitari etc. Am cantat, am recitat, am vizionat, ne-am jucat. Pe scena Camiului cultural din localitate s-au prezentat formatii artistice din mai multe localitati cu cantece, colinde, scenete. Pentru prima oara au urcat pe scena un grup de preoti si au cantat colinde.
Asa a fost!
 
 luni, 9 martie 2015

O zi obisnuita


  Asa arata o zi obisnuita in Biblioteca. Tot ceea ce vedeti se intampla in orice Biblioteca . Puteti cauta informatii, puteti edita lucrari, proiecte, referate etc. Puteti petrece timpul liber intr-un mod placut si util. Puteti calatori on-line unde doriti! Trebuie doar sa va adresati Bibliotecii si sa ne vizitati. Va asteptam rabdatori! Nu va sfiiti! Noi, bibliotecarii va stam la dispozitie zilnic si va acordam toata atentia noastra!

Activitati organizate in luna Ianuarie


 Cei doi titani ai literaturii romane "si-au dat mana" pentru a realiza momente deosebite alaturi de copii, in Biblioteca de la Facaeni. Chiar daca uitam multe lucruri, nu vom uita niciodata ca lunile Ianuarie si Martie sunt strans legate de nasterea lor. Poezii, cantece , povesti orice numai sa nu-i uitam! Copiii s-au familiarizat cu aceste date si deja le considera o sarbatoare a cartii, alaturi de multe alte sarbatori petrecute in Biblioteca.


 
 Intre Mihai Eminescu şi Ion Creangă a fost o mare prietenie. Multe s-au spus şi s-au scris, de-a lungul vremii ,despre această pritenie a lor. "Mult timp au petrecut ei împreună, povestind despre unele şi altele, fie pe o bancă de brad, la umbra deasă a copacilor, însoţiţi de cântecul păsărilor, până îi prindea noaptea cu un cer plin de stele şi cu greierii concertând fără odihnă; fie în faţa unei căni cu vin, la vreo crâşmă preferată unde adesea îi prindea dimineaţa; dar şi acasă la Creangă, în Bojdeuca din Ţicău, când se întorceau din preumblările lor de zi sau nocturne, iar Tincuţa îi aştepta cu bucate calde."