joi, 24 septembrie 2015

ZIUA DRAPELULUI NATIONAL

ZIUA DRAPELULUI NATIONAL

 
 
 
      Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.
     Noi am fost mai putin ceremoniosi. Am cantat Tricolorul, am vorbit despre semnificatia celor trei culori si am desenat si colorat Drapelul National.

miercuri, 23 septembrie 2015

SCOALA ALTFEL - 2015

 
SCOALA ALTFEL - 2015
 
     
Săptămâna Şcoala altfel  - "Sa stii mai multe, sa fii mai bun"(6-10 aprilie) este dedicată activităţilor extracurriculare si extrascolare pe care fiecare şcoală le plănuieşte. De la excursii la vizite la muzee şi biblioteci , fiecare clasă pune la cale un program de astfel de activităţi, adaptat scolilor si localitatilor respective. 
      In Biblioteca comunala de la Facaeni s-au organizat concursuri literare, vizionari, recitari, cantece,  atelier de pictat oua, de confectionat felicitari. Elevii insotiti de cadre didactice au participat cu placere la activitati.

marți, 22 septembrie 2015


                                                           DIN NOU LA SCOALA
                                                                    (14.09.2015)
 
 
 


      Odata cu venirea toamnei multe schimbari au loc in natura si in viata oamenilor. Concediile se termina, vacanta ia sfarsit, frunzele incep sa cada, o parte din  pasarile calatoare ne parasesc. Cenusiul toamnei incepe sa se instaleze incet, incet. Oamenii se intorc la lucru, copiii se reintorc la scoala "cea de toate zilele". Cu emotii sau fara, copiii si parintii au fost nevoiti sa participe la ceremonia de deschidere a noului an scolar (2015-2016). Boboceii de la clasa 0 sunt mai nerabdatori ca ceilalti, mai mari. Necunoscutul ii incita. In  curand va deveni si pentru ei o obisnuinta.
     Bun venit in noul an scolar elevilor si dascalilor si mult succes!