miercuri, 16 mai 2012

Scoala altfel












Anul acesta, in luna Aprilie, Ministerul Invatamantului a introdus un nou proiect in scoli intitulat "SCOALA ALTFEL". In cursul acestei saptamani elevii au desfasurat difetite activitati: in scoala sau in afara scolii. Albumul cuprinde cateva secvente din timpul activitatilor desfasurate de elevi si cadre didactice cu ajutorul Bibliotecii comunale Facaeni.

luni, 14 mai 2012

Scriitorul Radu Paraschivescu in Biblioteca de la Facaeni

Vineri , 11 Mai 2011, scriitorul Radu Paraschivescu a facut o vizita de lucru in Biblioteca de la Facaeni. A fost insotit de doi reprezentanti ai IREX Romania. Scopul vizitei a fost acela de a culege informatii despre impactul pe care l-a avut implementarea Programului BIBLIONET in randul locuitorilor. In toamna scriitorul intentioneaza sa publice o carte pe aceasta tema.

Dana
Radu P.

Nica Adriana
RADU PARASCHIVESCU s-a născut în 1960, la Bucureşti, şi a copilărit la Lugoj, unde a fost victima unui regim sever, pe bază de ciocolată de casă, peştişori de zahăr candel şi tort doboş. El s-a deprins astfel cu ideea că viaţa e dulce şi trebuie ronţăită lacom. La curent cu literatura,
sportul, năstruşniciile televizuale şi ritualurile pisicilor, are obiceiul de-a se îndrăgosti de echipe (Real Madrid, Lazio, Poli Timişoara), oraşe (Praga, Bruges, Roma, Lisabona) sau imnuri (Het Wilhelmus, Flower of Scotland, You Will Never Walk Alone). Se pierde în reverii când ascultă David Gilmour, tresare când aude „Monica Bellucci“ şi l-a văzut de douăsprezece ori, student fiind, pe Richard Dreyfuss în Adio, dar rămân cu tine. Pierde patru ore pe zi în faţa televizorului, ca un zevzec. Abstinent, dar cafegiu. Ironic, dar sentimental. Harnic, dar jucăuş. O aprigă mustaţă îi maschează bine tandreţea. Se teme de avioane chiar şi când îi fac daruri. Prezidează peste trei motani mizantropi şi-i înţelege din ce în ce mai bine.
SCRIERI: Efemeriada (Libra, 2000), Balul fantomelor (RAO, 2000) (reeditare Humanitas, 2009), Bazar bizar (Maşina de Scris, 2004, reeditare Humanitas, 2007), Fanionul roşu (Humanitas, 2005), Ghidul nesimţitului (Humanitas, 2006), Fie-ne tranziţia uşoară - perle româneşti (Humanitas, 2006), Mi-e rău la cap, mă doare mintea - noi perle de tranziţie (Humanitas, 2007), Cu inima smulsă din piept(Humanitas, 2008), Dintre sute de clişee (Humanitas, 2009).